Οικισμοί

Μανδράκι

diakomichalis nisyros mandraki

Πρωτεύουσα, λιμάνι και μεγαλύτερος οικισμός του νησιού είναι το Μανδράκι. Εδώ μένει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό οικισμό.

Τα σπίτια είναι δίπατα με πρόσοψη στην ανατολή για να προστατεύονται από την προβέζα, το δυτικό άνεμο που πνέει στο νησί. Χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, με άσπρους τοίχους και παραθυρόφυλλα βαμμένα σε έντονους χρωματισμούς.  

Διαβάστε περισσότερα: Μανδράκι

Εμπορείος

nisyros emporios villageΜικρό ορεινό χωριό, με το κάστρο της Παντονίκης και την εκκλησία των Ταξιαρχών. Μπορείτε να απολαύσετε την εξαιρετική θέα της καλδέρας του ηφαιστείου. Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται μια σπηλιά η οποία λόγω της θερμότητα της, από την ηφαιστειακή δραστηριότητα του νησιού, θεωρείται φυσική σάουνα. Στο παρελθόν ήταν μεγάλο και πολυάνθρωπο χωριό, που σήμερα κοντεύει να ερημώσει, αφού ελάχιστοι κάτοικοι μένουν σ’αυτό το χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα: Εμπορείος

Πάλοι

nisyros paloi villageΈνας παραθαλάσσιος οικισμός  με αμμώδεις παραλίες,  ψαροταβέρνες και πρόσβαση στις άλλες παραλίες του χωριού, Λυές και Παχειά άμμος. Θαυμάστε την Παναγία τη Θερμιανή και τα ιπποκράτεια λουτρά. Στο χωριό λειτουργεί μαρίνα για ιδιωτικά σκάφη. Υπολογίζεται ότι ελλιμενίζονται κατά μέσο όρο και ημερησίως 15-20 σκάφη από αρχές Απριλίου έως τέλη Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Πάλοι

Νικεία

nikeia villageΈχουν μια ιδιαίτερη και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Είναι χτισμένα στο χείλος της καλδέρας, από την μια πλευρά αγναντεύουν το Αιγαίο και από την άλλη τους κρατήρες. Εντυπωσιακή είναι η βοτσαλωτή πλατεία του χωριού, η οποία είναι ελλειπτική.

Το μοναδικό ηφαιστειολογικό μουσείο της Ελλάδας, η εκκλησία των Εισοδείων της Θεοτόκου και τα σπίτια με τις χαρακτηριστικές μονοκλινείς σκεπές, θα σας συναρπάσουν. Η μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεόλου και η Μονή της Παναγίας της Κυράς, είναι τα άλλα αξιοθέατα του χωριού.

Διαβάστε περισσότερα: Νικεία

Ενοικίαση Αυτοκινήτων

Κατά την παραμονή σας στο νησί , μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας, αλλά και για να θαυμάσετε τα αξιοθέατα. Το γραφείου μας, σας παρέχει διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων, για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Make your Reservation Online

Βρείτε Ξενοδοχείο

Βρίσκουμε για εσάς το καλύτερο δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή σε παραδοσιακούς ξενώνες (σπηλάδια) , στην καλύτερη δυνατή τιμή και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επιλέξτε εσείς μόνο τις ημερομηνίες και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

Μάθετε Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

diakomichalis nisyros travel agency

Μανδράκι, Νίσυρος, 85303 Δωδεκάνησα, Ελλάδα Τηλ.: +30 6932006894 / 6972947320 / 6977735229 / 2242031459
Email: info@visitnisyros.gr