Η Νίσυρος αποτελεί  ισχυρό πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Καταπράσινη, διάσπαρτη από ιστορικά μνημεία, εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου,  προσελκύει εκατοντάδες περιπατητές και φυσιολάτρες.

Εκτός από ένα δίκτυο αμαξιτών δρόμων, υπάρχουν πάνω από 40 μονοπάτια που οδηγούν σε κάθε γωνιά του νησιού. Θα παρουσιάσουμε τα σπουδαιότερα, και αυτά που είναι εύκολα πρσβάσιμα και ευδιάκριτα, και που δεν απαιτούν μεγάλη εμπειρία.

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑ-ΝΗΦΙΟΣ

Είναι  ίσως το πιο ενδιαφέρον μονοπάτι, αυτό που οδηγεί στην ψηλότερη κορυφή της Νισύρου (υψόμετρο 698 μ.). Μέχρι το μοναστήρι της Ευαγγελίστρας υπάρχει αμαξιτός δρόμος. Η ανάβαση ξεκινά από το μοναστήρι της Ευαγγελίστρας, και ο χρόνος μέχρι την κορυφή είναι περίπου μία ώρα κανονικό περπάτημα χωρίς στάσεις. Το μονοπάτι είναι βατό και ευδιάκριτο στο πρώτο μέρος του, ενώ χρειάζεται προσοχή για να μην το χάσετε μεταξύ των 450-500 μέτρων.

ΛΑΚΚΙ-ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

lakki stefanos kraterΑν συνεχίσετε το προηγούμενο μονοπάτι, και από το Νύφιο στρίψετε δεξιά θα κατευθυνθείτε στο Λακκί, πάρτε το δρόμο για το Στέφανο και κατεβείτε στον πυθμένα του. Αφουγκραστείτε τη βουή του γεωθερμικού ρευστού καθώς ανεβαίνει στην επιφάνεια. Προσοχή μην ακουμπήσετε στα πετρώματα και τα ρευστά ρουχισμό και σακίδια γιατί καταστρέφονται πολύ γρήγορα. Αν επισκεφτείτε τον κρατήρα κατά την περίοδο των βροχών, θα απολαύσετε το θέαμα της κοχλάζουσας λάσπης. Το μεγαλύτερο μέρος του πυθμένα του Στέφανου μετατρέπεται σε λάσπη που βράζει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΑ-ΕΜΠΟΡΕΙΟ-ΛΑΚΚΙ

Κι αυτό  το μονοπάτι ξεκινάει από την Ευαγγελίστρα, και κινείται στο βόρειο χείλος της καλδέρας. Το μονοπάτι καταλήγει στο Εμπορειό, όπου αξίζει να το περιηγηθείτε για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, τα υπολείμματα του Μεσαιωνικού κάστρου, το ναό του Ταξιάρχη.

Ενοικίαση Αυτοκινήτων

Κατά την παραμονή σας στο νησί , μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας, αλλά και για να θαυμάσετε τα αξιοθέατα. Το γραφείου μας, σας παρέχει διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων, για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Make your Reservation Online

Βρείτε Ξενοδοχείο

Βρίσκουμε για εσάς το καλύτερο δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή σε παραδοσιακούς ξενώνες (σπηλάδια) , στην καλύτερη δυνατή τιμή και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επιλέξτε εσείς μόνο τις ημερομηνίες και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

Μάθετε Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

diakomichalis nisyros travel agency

Μανδράκι, Νίσυρος, 85303 Δωδεκάνησα, Ελλάδα Τηλ.: +30 6932006894 / 6972947320 / 6977735229 / 2242031459
Email: info@visitnisyros.gr